Din studiemiljö är viktig för oss
På FLiNS är vi här för att stödja dig och säkerställa att din studietid vid Linköpings universitet är så givande och rättvis som möjligt. Vi arbetar aktivt för att förbättra studiemiljön och utbildningens kvalitet genom kontinuerlig övervakning och utveckling. Genom att lyssna på studenternas feedback och samarbeta med universitetets personal strävar vi efter att skapa en lärorik och inkluderande miljö. Vi uppmuntrar dig att delta i denna process och bidra till att göra vår utbildning ännu bättre.
Arbetsmiljöombud
FLiNS arbetsmiljöombud, även förkortat som AMO, arbetar med olika typer av arbetsmiljöfrågor som täcker både den fysiska och den psykiska miljön. Arbetsmiljöombudet hjälper studenter med alla frågor rörande bland annat känslig information och åsikter för universitetets förbättring, och kan om önskat föra dessa vidare. Arbetsmiljöombudet har alltid en stark tystnadsplikt när de arbetar med studenternas ärenden. Studenter ska kunna diskutera vad de vill utan att vara oroliga för att någon annan får reda på det och kunna känna sig trygga med att vara anonyma.
Om en student inte vill eller kan prata med just arbetsmiljöombudet, finns även möjligheten att vända sig till någon annan i FLiNS styrelse med sina åsikter, och även de har tystnadsplikt.
Arbetsmiljöombudet finns tillgängligt för alla studenter som ser eller upplever något som anses vara fel i den fysiska eller psykiska miljön på Campus, eller om det finns ärenden som kan bli bättre. Inget ärende är för stort eller för litet.
Utbildningsbevakning
På LiU är vi stolta över att kunna säga att majoriteten av våra kurser håller hög kvalitet. En viktig faktor bakom detta är den utbildningsbevakning som utförs av sektionerna på uppdrag av Studentkåren vid Filosofiska fakulteten, StuFF. Genom denna bevakning säkerställs att studenterna får en utbildning som uppfyller förväntningarna och följer kursplanerna.
Som student har man rätt till en utbildning av hög kvalitet som följer kursplanerna, att examinationer utförs korrekt och att utbildningen i stort motsvarar den utbildningsplan som finns. FLiNS ansvarar för utbildningsbevakningen på Politices kandidatprogrammet, Politices magisterprogrammet samt fristående kurser i statsvetenskap och nationalekonomi.
Utbildningsbevakaren (UB) i FLiNS har till uppgift att föra studenternas talan gentemot programledningen och kursansvariga lärare. Om en kurs inte uppfyller kursplanen, om det dröjer för länge att få tillbaka en tenta, om föreläsningarna är undermåliga eller om du har idéer om hur utbildningen kan förbättras, är du välkommen att vända dig till utbildningsbevakaren.
Utbildningsbevakaren och studeranderepresentanterna sitter med i programrådet, vilket är programmets forum för utveckling och förbättring. Här samlas programansvariga, kursansvariga lärare och studievägledare för att diskutera och implementera förbättringar.
Vi uppmuntrar alla studenter att dela med sig av sina idéer, tankar, klagomål eller frågor för att tillsammans arbeta mot en ännu bättre utbildning. Tveka inte att höra av dig – din röst är viktig för oss!